dimecres, 27 d’octubre del 2010

Les TIC/TAC a l'Educació infantil

Què en penseu de l'aplicació de les TIC/TAC a l'Educació Infantil?

29 comentaris:

  1. Em sembla molt adequat, sempre i quan no se n'abusi.

    ResponElimina
  2. Pensem que és imprescindible la incorporació de les TIC a l'aula, ja que la societat està informatitzant-se constantment per tant, hem d'introduir les noves tecnologies als nostres alumnes.

    Anna i Alexis.

    ResponElimina
  3. Considerem que les TIC són un recurs positiu per als nostres alumnes encara que això suposi la reformació del professorat.

    ResponElimina
  4. Consideramos que es totalmente necesario cambiar la dinámica en las escuelas y conseguir una alfabetización participativa, es decir, uno de los problemas para sacar provecho de todos estos nuevos dispositivos es que no se han desarrollado métodos pedagógicos para utilizarlos. No es tan imprescindible aportar nuevos elementos tecnológicos como el hecho de aprender a utilizarlos de la manera mas correcta posible, por ello, las TIC son una herramienta muy eficaz para la alfabetización de los jóvenes, siempre y cuando se sepan utilizar útilmente.

    A pesar de la introducción en las aulas de las nuevas tecnologías, ¿hemos cambiado nuestra forma de actuar? ¿Han mejorado o empeorado los alumnos con estos métodos?

    ResponElimina
  5. Les persones adultes que es fan carrec dels infants han de vigilar que no s'abusi i s'han de preocupar de posar-se al dia per tal de tenir cada vegada més coneixements i no siguin analfabets digitals. També cal introduir les TIC a les aules perquè sigui una educació contextualitzada.

    ResponElimina
  6. Penso que poden ajudar als nens a aprendre molt ja que generen molts estímuls, però l'educació no s'ha de centrar només en les Tic, sinó que s'ha de continuar treballant les activitats que relacionin els nens entre ells i amb l'entorn.

    ResponElimina
  7. És un eina bastant útil a l'hora d'aplicar les innovacions tecnològiques al procés d'educació i aprenentatge.
    Considerem que l'abús és un fet negatiu, ja que encara que trobem noves formes d'ensenyament s'han de mantenir en alguna petita part els processos tradicionals.

    ResponElimina
  8. Els adults han de supervisar l'ús que fan els infants de les TIC. Els nens són natius digitals i se'ls ha d'ensenyar allò que és favorable i eficaç per ells, no a fer un ús de les TIC desmesurat.

    ResponElimina
  9. Les Tic a l'educació infantil són una eina molt útil per apropar als infants a la societat en la que ens trovem, ja què l'era de les comunicacions avança de manera vertiginosa. Les Tecnologies de la Informació i La Comunicació poden aportar tant als infants com als professors/es noves metodologies de treball pel fet de tenir més possibilitats a l'hora de crear i realitzar noves activitats. A més, el fet de ser un métode interactiu i en línea fa què ens ofereixi una gran oferta a l'hora de cercar noves informacions i també de crear-les.
    Pensem que aquest accés sempre ha d'estar supervisat per un adult el qual haurà de guiar i mostrar noves eines alternatives.
    Judit Ayllón - Iranzu Arriazu - Estefanía Pardo.

    ResponElimina
  10. Considerem que les TIC i TAC són bones estratègies per ampliar els coneixements dels infants a través d'un ampli ventall d'activitats i noves aplicacions.
    Per exemple, la pissarra digital té moltes més aplicacions que una pissara de guix. Tot i que creiem que és necessari fer un bon ús i recordar en tot moment que aquestes tecnologies estan destinades a l'educació i aprenentatge. I per tant, no només s'haruan de centrar en aquestes tecnologies sinò que els recursos tradicionals, com els llibres, són iguals de necessaris i funcionals.

    ResponElimina
  11. En l'actualitat les TIC/TAC són part de la nostra vida. Cada dia més pertanyen al nostre dia a dia. Els nens de la nostra societat les utilitzen des de ben petits. A les escoles en podem trobar ordinadors, pissarres digitals, canons projectors... Aquests recursos permeten que els nens es desenvolupin en un entorn amb molts recursos per el seu futur.

    ResponElimina
  12. Laia i Jose comenten que tot i que les Tic són essencials, nosaltres estem peixos, no sabem que hem de fer ni com ho hem de fer....

    ResponElimina
  13. Les noves tecnologies impliquen una nova manera d'ensenyar als professors. El professor no pot ser, unicament, una font de coneixament teòric.

    Anna Rodrigo Jarque i Anna Mar Martínez Larrull

    ResponElimina
  14. Tal i com comenten els meus companys, avui en dia dominar les TIC és essencial, per aquest motiu crec que aquesta assignatura ens hauria de ser molt útil.

    ResponElimina
  15. Ens hem de possar al dia amb les tecnologies ja que cada vegada són més habituals i més indispendables per fer front al nostre dia a dia. La generació que ve al darrere va unesquantes passes per davant, si volem oferir-los un ensenyament de qualitat ens haurem d'actualitzar i renovar constantment per poder seguir el trepidant ritme que segueix l'evolució de la tecnologia.

    ResponElimina
  16. Nosaltres, Sandra i Alba, pensem que l'introducció de les TIC a l'educació infantil és molt instructiva per als nens ja que amb les TIC podem ensenyar al nens de manera diferent i més entretinguda.

    Així mateix, creiem que és important que s'eduqui amb les TIC des de ben petits als nens ja que actualment viuen en un món molt digitalitzat i, per tant, és important que coneguin l'entorn en el qual viuen.

    Alba García i Sandra Gimeno

    ResponElimina
  17. Considero que les TIC a les aules són una eina molt important pels infants ja que aquests poden aprendre d'una manera diferents que els motivi més. Així doncs, els infants ja no disposen de full i llapis sinó que poden aprendre també a través d'una pissarra difital, ordinadors, etc.

    No obstant, crec que és imprescindible una bona formació prèvia del professorat per tal d'implantar-les a les aules d'una manera adequada.

    ResponElimina
  18. Les TIC són molt importants, tot i que jo tinc molt poques nocions sobre aquestes. Hauria de posar-me al dia, ja que són l'eina de treball...

    ResponElimina
  19. Les noves tecnologies no són mai neutres, cal saber utilitzar-les de manera educativa i sense abusar-ne per tal d'aconseguir el teu objectiu d'aprenentatge.

    Bea Rodríguez, Júlia Puyo, Sandra Sànchez.

    ResponElimina
  20. Hola, som l'Ariana Barillari, l'Olga Coderch i la Paula Córdoba.
    En primer lloc, considerem que és molt important que els infants coneguin i s'endinsin en el món de les TIC, ja que actualment són una eina imprescindible pel nostre dia a dia.
    Per altra banda, els adults han de guiar i supervisar els nens i nenes durant el seu ús. Cal conscienciar els infants de quins usos se'ls pot donar i que coneguin totes les possibilitats que ofereixen les TIC, així com els seus perills.
    A més a més, els infants tenen l'opció de dur a terme aprenentatges significatius amb aquestes eines, ja que són visuals, atractives i entretingudes. A partir de les TIC els nens i nenes també poden desenvolupar la seva imaginació i creativitat i expressar les seves opinions lliurement.
    Per últim, dir que és molt important que s'estableixi un treball conjunt entre l'escola i la família per tal que els infants facin un bon ús de les TIC i, conseqüentment, el seu aprenentatge sigui més satisfactori i enriquidor.

    ResponElimina
  21. Hola, vamos a contar un cuento de las TIXC:las tic van sin X: me puesto roja (soy Laia)....el <jose esta a mi lado y me lo ha dicho..y colorin colorado...vet aqui un gos vet aqui un gat, aquest conte s'ha acabat

    ResponElimina
  22. Creiem que és important, en comptes de limtiar-se a enseyar les eines per utilitzar les TIC, donar una visió crítca i les eines necesàries per tal que els alumnes puguin ser crítics, veure la utilitat que tenen i ser els propis creadors de materials realitzats amb l'ús de les TIC.

    ResponElimina
  23. Actualment, les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació són un dels elements més característics de la nostra societat; la Societat de la Informació. Per tant, les TIC han de ser un element present a les aules, per tal que els alumnes portin a terme una alfabetització digital d'aquestes eines. Així, s'aconseguirà, en un futur,l'adaptació a la societat de la informació.
    Tot i així, a l'aula d'infantil l'ús de les noves tecnolgies hauria de ser funcional atenent als interessos i a les edats dels alumnes. Cal dir, que no s'ha d'oblidar l'objectiu i el contingut que es vol treballar, ja que en algun cas pot ser més òptim l'us d'altres mètodes on no s'utilitzin les noves tecnolgies.

    ResponElimina
  24. Hoy en día con la a creciente accesibilidad a la tecnología digital hace con que algunos jóvenes desempeñen un papel más activo como productores culturales. Aunque, el acceso creciente de los niños a los medios está generando un aumento de la preocupación
    por la exposición de los menores a un material que hasta el momento actual ha estado
    reservado fundamentalmente a los adultos, de manera especial al “sexo y la violencia”.

    ResponElimina
  25. Crec que la utilització de les TIC a infantil ha d'estar molt treballada, tenint clar els objectius de cada activitat. Si encarem bé els recursos amb els objectius que volem assolir les TIC no deixen de ser un recurs més per als nostres alumnes amb una estimulació diferent, que als ajuda a millorar la coordinació, que tracta els diferents sentits i que, al fi i al cap, utilitzaran en el seu futur proper.

    ResponElimina
  26. Hola soc la Nerea Casamada del grup 2B i considero que la incorporació de les TIC a les aules és fonamental, ja que avui en dia vivim en constant contacte amb les tecnologies i, és per això, que els hi hem de treure el màxim profit i integrar-les dins les aules. D'aquesta manera, els infants les consideraran com un element més durant el seu procés d'aprenentatge i de cara a un futur tindran un domini molt més ampli que persones, en les que m'hi incloc jo, que no han pogut gaudir d'un ensenyament amb tecnologies i que hem hagut de realitzar aprenentatge autònom per dominar-les com les dominem.
    Hem de potenciar les TIC dins les aules, tenint en compte l'ús que li volem donar i utilitzar el mètode més adequat per a dur a terme les activitats que es realitzen, ja que si no se'n fa un bon ús l'aprenentatge pot esdevenir negatiu.

    ResponElimina
  27. Crec que encara que ens costi acceptar-ho, perque pot ser que algun de vosaltres sigui igual de torpe que jo amb els ordinadors, les TICS són una eïna que s'usa molt i molt útil per l'aprenetatge, i cada vegada més. Per aixó, crec que és important proporcionar a cada etapa les eïnes que puguin necessitar, perquè no és el mateix el que farà un nen d'infantil que de secundària, i que nosaltres ens iniciem en l'aprenentatge i el coneixement d'aquestes eïnes ara com a futurs mestres i que aquesta tasca i formació continuï en un futur, perquè només d'aquesta manera podrem donar als nostres alumnes el que necessiten.

    ResponElimina